Pengodeng

selamat datang


Thursday, December 30, 2010

"giveaway 3tahun blog misztrex!"

Contest from misztrex sempena beliau menyambut umur blognya 3 tahun...
Tahniah ya misztrex!!



So..sapa yang berminat nak join klik je banner kat atas nie...
Blog yang menarik hasil penulisan misztrex..
Aku da usha post dia yang lepas...
Macam-macam yang dikongsikan..
dan
Semuanya bergambar..
Menarik gambarnya..
Gambar tue jugak buatkan blog beliau meriah 
dan
Anda pasti tak bosan nak baca sampai habis...

Jadi nak tag 3 makhluk tuhan nie...
Korg join la erk..


Korg jgn wat xtau...
Sebab korg dah diberitahu...
Haha...

Dengar cerita hadiahnya gerenti serba canggih..
Tapi xdiberitahu apa...
Tertanya-tanya...
Adakah ini cik misztrex?


Haha..
Gurau jer..
Kalu betul pon xpe!

Lucky Draw

Ini cerita masih lagi tentang contest...
Yang lain adalah bukan dari blogger..
Tapi dari Pusanika UKM sempena minggu ICT..

Semalam..
Lepas je kelas jam 8.30 pagi tamat jam 9 .00 pagi...
Aku, Arzat, Aqrill dan Faiz menghabiskan masa lepak kat PC Fair di Pusanika..
Arzat la kot yang nak sangat beli hard disk 500g...

Usha punya usha dapat cari satu kedai jual RM 165..
Try gak la mintak kurang...
Tapi bakhil benar apek tue...

Masa sama aku pon tertarik dengan headphone yang berlonggok kat PC Fair tue..
Tapi mahal kot...RM 15...
So..
Bodek lagi apek tue...
Pe kejadah punya bakhil...
Tak nak gak diskaun...
Bukan mintak banyak..
5 hinggit je kot...
Haha...

So dengan kecewa Arzat beli je la hard disk tue...
Masa nak bayar apek tue cakap...
"lu angkat la ini barang...for u only RM 10"

Hurrayyyy...dapat gak...
Hairan dan pelik...
Nak 1 tapi bungkus 2...
Rupenya si Aqrill pon amik kesempatan...
Cisss....


Lawa x??
Mp3 tue hiasan je k...
Saja nak tunjuk aku ada Mp3 Sony tue...~~sepadan kot kaler : Pink~~
da 1 tahun usianya...
Haha

Then dengan pembelian lebih RM 50 keatas...
Dapat main roda impian..

Saya putar Halim

Dengan luck yang aku ada hari tue...
Aku dapat point paling tinggi kot...
Jeles tak korang??
dan
Aku berjaya mendapatkan Screen Cleaning ngan baucer HP RM 5...


Haa...sapa nak baucer tue...
Amik la ak tak nak guna..
Screen Cleaner aku nak...
Mahal tu..
dan..
Bertambah luck nye aku...
Kejap lagi aku nak pergi sana balik..
Untuk menghitung tinggi mana tuah aku..
Nak menang 500 g hard disk...
Jeles ke??
Klu menang kang lagi korg jeles la kan..
Haha..

So...
Disebabkan tuah banyak sangat...
Aku belikan awek aku novel yang dia tak dapat lagi...
Sebab kat Kuantan maybe Pahang kot...
Dah SOLD OUT...

 
So....
Ada yang nak pinjam ker??
Pegi mintak kebenaran kat awek aku..
Peace...

Tahniah Pak Belang






Ni lah yang berlaku beberapa jam sudah...
Malaysia akhiri kemarau 14 tahun piala AFF Suzuki dengan kemenangan ke atas Indonesia 4 - 2...
Tahniah aku ucapkan..
Sudah diagak perkara nie akan berlaku..

"sedap gak Garuda nie"

Ternyata dan jelas yang memang aku tengok Malaysia adalah team bola sepak yang baru..
Lain dari sebelumnya...
Dari corak permainan dan segalanya termasuk usia keseluruhan skuad hanya 23 tahun..
Sebab tu K.Rajagopal aku gelarkan sebagai Arsene Wenger...
Hehe...

Tahniah juga aku ucapkan kepada penjaring terbanyak piala AFF Suzuki
dan juga
Hero kepada skuad Malaysia...
Mr Safee Sali...

Agak-agak kelab EPL nak beli dia tak?
juga kepada penjaga gawang kita...
Mr Khairul Fahmi..~~bolos hanya 3 dari 5 match / save 1 penalti~~

rasa nak suh dia je ganti Fabianski

Anyway aku rasa kecewa jugak...
Sebab tak nampak Julia Perez...
Dia cakap nak pakai seksi..

Tapi nasib baik kameraman malam tadi agak gatal..
Asyik aim awek cun jerk..
Huhu...

    vs    

Agak - agak sapa yang tergado erk??
Haha...

Opsss...
Sebelum terlupa...
Mana awek nak cuba try keeper kita..
Si Khairul Fahmi tue...
Benti la berangan...
Nanti si Elia nie marah /jeles plak...

Nite all...
Salam Kemenangan!

Wednesday, December 29, 2010

'Contest Gambar Menarik 2010!!

 

Perghhh....
Balik dari tengok final AFF Suzuki terus bukak dashboard blog...
Dan aku perasaan contest nie...
Menariknya...
Aku mula mengarang ketika tinggal 15minit lagi dari tarikh tutup contest...
Fuhhh...sempat gak erk..
Haha...

Contest menarik untuk memilih gambar paling menarik yang aku ada untuk tahun 2010 nie...
So...aku pon cari - cari dalam 15 minit nie dan jumpa la gambar ni...
Tadaaaa....

Era Global Propeties

Nie group aku untuk projek perumahan...
dan
Gambar ni diambil lepas pembentangan...
Ni la muka baru lepas cuak...
Haha...

Pada masa ni Era Global Propeties dah untung berjuta - juta
Hasil pengiraan akauntan tak bertauliah kami...=p
dan
Group ni terus dibubarkan selepas final paper...
Sebab
Konon - konon dah untung juta - juta kan..

So...untuk melengkapkan syarat lain...
Aku nak tag kepada tiga sahabat aku....

i) Kama my akauntan
ii) Safiza my leader grup
dan 
iii) Shafiq yang xda kaitan ngan group aku

Jadi untuk memudahkan korg join...
Korg leh terus pergi ke blog Mr AreLiff kita ni...

So Mr AreLiff...
Boleh terima kan penyertaan nie...
Silap-silap penyertaan terakhir...

Akhir kata..
Salam Kemenganan  Untuk Semua

Tuesday, December 28, 2010

"Berapakah umur Zahraa pada 03/02/2011 nanti?...."

Ini lah kerja sebagai seorang student pandai macam aku..=_="
Keje asyik update blog jer...
Terbaru....
Mestilah join contest lagi..hehe...

Sebenarnya tak tau nak letak pe tajuk tuk entry nie...
Sebab empunya contest puan princesseryna kita nie tak letak plak nama tuk contest nie...
Tapi syiook!!!!!
Sebab senang jer...
Just teka umur anak kesayangan dia..
ZAHRAA..
Comel..
Tak caya cube nengok pic anak dia kat sidebar blog aku nih..
Hehe...

Dan sebagai jawapannya...
Aku teka si comel ini akan berumur

1 tahun 11 bulan

amacam betul ke tak iye princesseryna??
kawan-kawan yang lain dipersilakan sangat-sangat untuk join contest nie...
senang sebab tak perlu wat entry khas...

Aku jerk ngada wat...
sebab tak nak bolot hadiah sorang-sorang... macam dapat jerk
kalau nak join klik SINI

Giveaway eqbalzack "SERBA SATU"

~~empunya wajah punye contest~~

 Contest yang menarik pada aku...
SERBA SATU..

Apa yang menarik erk??
Menarik pada aku disebabkan ia berkenaan dengan ---

i) Tarikh tutup contest 1.1.11
ii) Pukul 1.11 pagi
iii) Keputusan keluar pukul 11.11 pagi (macam nak keluar result exam ari tue plak)
iv) Sure la pasal hadiah... RM 111.11

 ~~tersangat sesuai letak kat meja aku yang kosong nie~~

v) Ada 10 hadiah saguhati -> maknanya 10 + 1 = 11 pemenang <-

~~haa...untuk 10 pemenang saguhati~~
vi) Kesemua 11 hadiah merupakan produk  
     ~~psst..mungkin empunya contest nie salah satu orang penting~~

vii) Contest sempena untuk Tahun Baru yang akan tiba tak lama lagi.
viii) Harus Tag 1 orang saja.. Kenapa aku suka??sebab tag ramai - ramai pon bukan nak respond kadang-kadang...so dengan ini aku pon nak tag ZURIATI . Hope join ler sekali yer..^^

Jadi aku pon telah memenuhi syarat syaratnya...
Aku da jadi follower brother Eqbalzack ok.

Ermm...korg jangan merajuk plak...
Ye la..korg pon leh join la sekali...
Nak join korg terus je pergi ke blog Eqbalzack nie...

So aku menyeru korg pon join la benda nie untuk lebih memeriahkannya...
And hope dapat jugak kumpul 111 111 penyertaan kan..=p

Sunday, December 26, 2010

Salah Masa


Opsss....
nie bukan salah masa....
tapi skor untuk final piala AFF Suzuki yang baru habis tadi...
So....
Aku nak ucapkan berjuta - juta
Tahniah Kepada Harimau Malaya yang menang selesa ke atas Garuda dengan skor 3 - 0...
So....
29 bulan nie boleh la Harimau Malaya kita terbang ke Stadium Gelora Bung Karno naik Garuda dengan selesa..hehe

ok ok ok..
balik semula ke topik asal...
SALAH MASA...

erk...boleh ke salah kan masa???
haha...
sebenarnya yang salah aku dan si shafiq nie ha...
sapa suruh korg kuar nak marathon wayang ari sabtu lepas..
macam tak tau je ari tue cuti umum...
Kristmas....
padan muka korg...haha...
nak jadikan cerita...
sebab yang ak xpuas hati sangat..
kuar naik moto g area Bukit Bintang..
konon-konon elak jem ngan susah cari parking...
tapi ngan jem hampir-hampir sangkut gak..
n parking utk moto xda!!!

WTF.....Woooo..Tak Fercaya ker...
huhu...
park untuk moto dah penuh....
mau dekat 15 minit cari parking..
n nasib baik terserempak dengan satu kapel yang nak balik...
masa tue la baru benti memaki hamun..huhu...

da dapat parking terus dengan rancangan asal...
ya...
marathon wayang...
tapi....
FULL...
ala-ala cari parking tadi...
bangang sungguh..
Times Square dengan Pavilion...
semua FULL!!!
bagi hilang tension xdapat tgk...
kitorg pon amik la gambar moto dalam citer TRON...


Tapi aku tengok gambar tue xlawa r macam tue je...
Korang perasan gak kan...
Aku rasa ada sedikit penambahan baru lawa..


Amacam...
Baru mengancam patung Tron tue kan..
haha...

So..da puas hati sikit...
Sikit je la...
Bagi nak FULL kan balik kepuasan...
Aku ajak Shafiq pegi Romp kat Sungai Wang..

Ya...dan YES!!!!
aku telah shopping 2 seluar jeans....
haha...
Nak tengok??


Lawa x??
Jangan jeles k...
Klu nak ajak je aku..
Untuk teman jer..
korg kan banyak duit...
PTPTN da masukkan..
haha..

k la...kepuasan aku da FULL...
so nak tido..
cau cin cau..

Saturday, December 25, 2010

Kristmas ~~hohoho~~

Kepada kawan-kawan, yang sudi singgah dan baca blog aku dan xlupe juga follower aku yang sume yang menyambut perayaan kristmas... aku ucapkan selamat menyambut hari Natal... Kau orang gantung tak stokin kat pokok tue?? glove ker...
Haaa...cakap pasal glove nak pinjam boleh x?? ye la..dari gantung kat pokok tue bukan ada orang nak bagi hadiah pon..haha.. baik bagi aku pinjam tuk main ice skating ahad depan..huhu...

ok la...sebenarnya xda benda pon nak citer...dan niat sebenar aku tulis entry nie untuk berkongsi sesuatu kepada mereka yang beragam islam...
aku nak cerita panjang pon aku nie bukan pandai sangat...jadi korg baca sendiri je la erk...

 

sebenarnya benda nie sama je dengan kes lain kan...macam bertudung sume tue....
senang citer...
TAK BOLEH TIRU APA AGAMA LAIN PAKAI / CARA PEMAKAIAN DIORG...
so...korg da besar panjang...
Oppsss...
dan juga besar pendek...
Ehhh...
kecik pendek pon ada kan..
Haha...
pe3 je la...
LU PK LA SENDIRI....

Friday, December 24, 2010

Kenapa Saya Suka Oh! Media Network

Oh Tidak!
1st contest yang aku join...
Contest ini aku join terus setelah terbaca Oh! Media kat facebook yang telah aku LIKE!!!
So...kalau nak join dan menang contest ni (harap-haraplah...) aku kena ikut syarat-syarat dia...
5 sebab aku gemar buka page/blog Oh! Media dan seangkatannya disebabkan :-

i) banyak informasi yang aku leh dapatkan samaada tentang hal ehwal dunia atau akhirat yang aku dah tau, aku dah lupa ataupun ak baru tahu..
ii) boleh bertukar-tukar pendapatan dengan ahli seramai 232 284 orang (buat masa ini) tentang topik yang di postkan.
iii) banyak benda pelik yang aku tak tahu boleh diperolehi di Oh! Media dan gang-gang Oh! Media .
iv) kadang-kala Oh! Media mengimbau kembali kenangan lama aku!! Contoh terbaru permainan video yang guna TAPE!!
v) sebagai blogger baru... aku mengambil kesempatan belajar daripada Oh! Media dan gang serta follower yang lain bagaimana nak tulis blog...(walaupun masih tak berapa best lagi..hehe)

sebenarnya banyak lagi yang ak dapat dari Oh! Media and the gang tapi syarat nak 5 je kan..hehe..(ayat nak lepas diri)
So...untuk penuhi syarat lain aku jugak kena sediakan link terus ke fanpage Oh! Media .
Jadi korg semua boleh terus klik benda yang berkelip dalam entry ni...senang kan??
Kat situ korg leh jugak tengok tentang contest ni..

So pada kawan-kawan lain jom lah join contest ni...
Tak rugi sebab sume yang join dapat juga hadiahnya..
 

Sunday, November 14, 2010

aku diTAG =_+" (fakta rawak)

pye la malas ak nie..
klu ckit3 xpe...
nie smpi 25 bnda...

pe kejadahnye la si topex nie....
tp nasib ko plak nak blnje ak makan snack plate 2 kan..
sem depan kita pg erk...

ok...
pe yg topex TAG ak..
dia ckp nak tau..
Fakta Rawak ttg aku...
smpai 25..
apa erk..

tibai je r...
so...

1. kuat makan...nie budak SP kelas ak yg perasan...
2. kuat on9....lappy ak 1x je ak tutup dlm 3 hari...tue pon bbrpa jam jerk..
3. suke men game...haha..
4. suka belajar...erk..belajar tue apa??nmpak sgt..haha
5. xtau fesyen...men beli jerk asal suka...
6. suka barang free...barang baik pye pon ak suke..
7. men bola mmg terer...ala ala Lee Chong Wei...
8. bilik ak mmg kemas...mcm bilik stor..huhu..
9. suka berjoging klu ada peluang..ala ala Forrest Gump...
10. suke pg jejalan...
11. suke org belanje...
12. kipas susah mati ARSENAL
13. rajin...rajin tido..hua3...
14. paling anti SETAN MERAH...tp skrg anti SAUDAGAR kaya beli KELAB EPL
15. yg nie ak baru tau..LAPPY ak jantina die POMPUAN..
16. suka time raya pose..blh pow duit pakcik n makcik ak...parent of cuz...
17. suke men game on9..antaranye..DOTA n MAPLE STORY
18. i hate exam..hehehe...
19. but i love math...
20. xleh bau mcm3 minyak wangi..terutama lalu sblah awek yg memang 'berbau'..haha
21. hadiah besday pertama dari kawan ak..baju BODY GLOVE kaler ijau dari my 'ehem'
22. rumah kat kuantan..tp setiap kali nak balik...kene pg airport...motif sgt...tiket bas beli..pelikkan??
23. asal balik kuantan...mesti men futsal...blh kate seminggu sekali..
24. minat sgt kat citer DETEKTIF CONAN....xmiss k buku dia..haha..
25. nak kete BMW baru kuar kedai.. sapa nak bg kat ak erk...hehe...

wei topex....
bnda apa nie...
ak nak wat bnda nie 3 hari ko tau x nak pk..
haisss....
so xkan ak sorg jer nak kene kan..

jadi 5 kawan3 ku nie..
silalah perah otak mcm ak erk...

kanak-kanak terpilih nie adalah...
jeng jeng jeng....

1. My wish..my hope and my thoughts....----> cik alin zakaria
2. Cik Safiza Safiei punya cerita....         ----> cik safiza
3. Cahaya iman....                                  ----> cik sakinah
4. Hanya satu persinggahan                    ----> cik kama azira
5. Cerita aku di sini                                ----> cik niza hanizaimi

so korg silalah jawab dan TAG 5 lagi kawan korg...
men r bnda nie xhenti3..
haha

Saturday, November 13, 2010

really UNSTOPPABLE!!!

wow...
superb!!
tp pada pandangan org lain ak xtau la...
















cerita yg berkisar dari kejadian benar...
dijadikan movie...
duk dlm kete api jer..
tp superb...
xmcm citer

altitude..
yg duk atas kapal terbang jerk...

black water...
diserang buaya...
n semata mata duk atas pokok jerk...

tp 2 citer nie hancuss....

ok3...
da mengarut nie..
balik semula ke citer..
UNSTOPPABLE....

kisah ttg 2 hero..
seorang jurutera kot berpengalaman 28tahun..
dan
konduktor baru...

jgn jd sengal igt juretera bina bgnan..
or
konduktor bas..

dua3 nie ketepi pye job daa....

ctr bermula apabila ada sorg pekerja bangang...
gerakkan ketepi dan kuar dari ketepi tue...
nama ketepi tue...
AWVR 777
tp nama manja dia 777

so pendek citer pekerja bangang xsempat nek...
dan ketepi tue jalan sndri dgn kelajuan...
70 something kot...

then 2 hero nie td kejar ketepi tue...
dgn kelajuan yg lebih ckit..
sbb klu sme laju mcm mne nak keja kan..
hua3..
tp dalam keadaan MENYONGSANG!!!!
menggunakan kepala ketepi lain...

so masalh yg dirisaukan..
777 bawak bahan yg boleh memusnahkan 1 bandar...
dan akan melalui rel yg mempunyai selekoh tajam...
dan kat situ merupakan sebuah bandar...

jadi klu korg nak tau...
pe kata g tgk ctr tue lak..
n
blnje ak...haha..
best giler...

* ak bagi 5 bintang leh x??

Friday, November 12, 2010

tErBAiKkkkkkk

bygkan...
lecturer korg mengajar...

ada yg tido la...
ada yg berborak ngan kawan sebelah...
ada yg main mesej....
ada yg sempat mengumpat...

segelintir jer...

yg bg tumpuan...
yg salin nota...
yg bertye soalan...
mcm aku!!

tp ak rs klu lecturer mcm nie la yg mengajar..
ak jamin...
yg mengumpat...
yg berborak..
yg tido mesti xda...
haha...

klu korg nak tau mcm mne lecturer tue..
layan jerk video yg ak ciplak dari mana ntah....
da lupa..huhu...

video

* pe kata korg bg video nie kat lecturer korg smbil bg surat ckp "DR pg blajar balik ngan lecturer nie"

fLy tO mY pOCkeT

ari nie keje ak hanya lah....
BW(blog walking) kat blog mber...
tp sume ctr...

yayyy..merdeka...
yayyy..da abis exam....
yayyy...lepas beban habis bbrpa paper...

lg...

aduss...byk barang nak kene kemas...
aduss...paper lain menanti...
aduss...tiket bas xbli...
dan mcm2 lg...

jd ak pon xtau nak tulis pe plak skrg...
pk pye pk...
nak smbung balik r pe yg best masa mak ak dtg...
tentunya....


MONEY!!

haha....jadi ada beberapa peristiwa yg berkaitan dgn DUIT...
yang akhirnya terbang ke poket ak!!

PERISTIWA 1...
pg batu caves...
parent ak bg RM 10 ringgit..
klu3 kne bayar pe3 or adik ak nak pe3 kat dlm tue..
tp xda pe yg dibelanjakan...

so...RM10 = fly to my pocket...

PERISTIWA 2
pg KLCC..
adik3 ak lapar...
parent ak bwk makan kfc...
ak diarahkan utk bli 5 snack plate dan 1 cheesy wedges..
parent ak hulur RM 70 dan harga makan RM 53 something..

so....RM 16 = fly to my pocket...

PERISTIWAN 3

pg Petrosains..
parent ak hulur RM50..
bli tiket RM 20.60 (RM21)
kat dalam tue ak xbg adik ak belanja...
alasan ak ckp baru pas makan..
haha..(gelak jahat kat adik3 aku)

so...RM 29 = fly to my pocket...

PERISTIWA 4

nak kuar KLCC
ayah ak hulur RM20 suh bayar...
harga parking 5jam... RM 15.50 (WTF mahal)
tp ada ak kisah??
haha

so..RM 4.50 = fly to my pocket...

PERISTIWA 5

nak anta ak kat ktm batu caves...
otw nak pg..
ayah ak tye wit ada x..
ak senyap jerk..
nak dekat smpai ayah ak sound ak..
ko pekak bisu ker??
ak ttp syp..
pastu ayah ak bg sign kat mak ak..

so RM ??? = fly to my pocket (ak senyum jerk..)haha

PERISTIWA 6

da smpai ktm batu caves...
ak pg bonet amik bag baju sume..
mak ak folo then tye solan yg sukar tuk ak jawab...
"along nak naik ketepi nie ada duit x??"
dahi ak berkerut nak jawab pe la..mak ak nie nak test ak ke pe??
bukan ke mak da ak kebas??
haha....tp ak ttp syp...
last3 mak ak pon kuarkan duit...
"nah amik RM10 tuk bayar tiket..tkt xda wit" 
bli tiket baru RM5..

so..RM 5 = fly to my pocket...

* klu mcm nie tiap3 minggu mak ayah dtg bwk adik jalan2 pon xpe... =)

Wednesday, November 10, 2010

maAfkAn sAYa

mcm ak ckp dlm post sblm nie..sbnrnye ak nie  Super cute onion . jadi secara tiba3 ak rs mcm semangat nak Super cute onion. utk amik mood tue ak pon mengupdate blog aku. lepas je update ak pon Super cute onion sambil melayan blog member yang ak xsempat Super cute onion. tiba3 ak Super cute onion serta hatiku menjerit Super cute onion . aku rasa mcm Super cute oniondan Super cute onion sgt3. rupe3nye ada satu blog nie menceritakan benda yg sama mcm ak punye blog "11/11/2010". jujur ak mintak maaf kepada princess eryna dengan penuh Super cute onion. klu dia xnak maafkan ak, ak akan belajar Super cute onion supaya dapat guna ilmu tue utk dia maafkan aku. sO ak harap princess eryna maafkan aku dan sgt3Super cute onionjika dia x igt ak tiru post dia. jadi sekarang ak nak pg Super cute onion utk segarkan badan dan mula Super cute onion tuk paper esok. Aku gak nak ucapkan Super cute onion kepada sume dak kelas ak dan juga sume yg akan amik exam nnti. sama3 la kita berjaya dan jgn Super cute onion sgt. sO Super cute onion.

Ada Apa Dengan....

11/11/2010
ada apa dengan tarikh nie??

itu adalah tarikh akhir bagi last paper ak tuk sem nie...
GLOBALISASI DAN PEMBANGUNAN NEGARA
paper yg belum sgt risau kerana ianya ada kaitan dengan
post  ak yg da lepas nie....

11/11/2010
nak jawab exam tapi ari nie ak demam..
hope esok ok..
doakan ak baik dari demam
dan
dapat jawab exam dengan baik esok...

11/11/2010
rumate ak balik rumah...
so sapa nak lepak bilik ak men game..
semestinya DOTA....
mentang3 da abis exam
jadi ak persilakan korg melepak kat bilik ak..
kita berentap!!

11/11/2010
aku akan merancang xtvti untuk hari seterusnya...
maka dengan ini...
jika ada sesiapa yg mempunyai projek atau program atau xtvt
sehingga 14/11/2010 (tarikh ak jgka balik rumah kene paksa amik lesen kete)
area sekitar bangi, kajang or KL...
nak tgk wyg, men boling or karoake (tp yg nie ak dgr je la)
dan berhasrat utk ajak aku..
DIPERSILAKAN

* pe kata korg ajak n TOLONG belanja ak..ok kan!! =)

Tuesday, November 9, 2010

sElaMat TinGGaL zoO neGaRA wELcOmE PeTRoSaINs

entry kali nie adalah sambungan dari entry batu caves nie...
lepas je pg batu caves adik3 aku nie berangan nak tgk natang kat zoo negara nih..
ayah ak pon bwk je la...
tp mcm bese yg jaga aku....
da la xda parking!!
penuh katanya....
ayah ak ckp dia duk dlm kete je...
so..ak la yg kene teman adik ak nieh....

bila aku masuk...
ak terkejut...
n ak kol mak aku...
pastu mak aku mcm bese pas kat ayah ak...
ayah ak ckp kuar balik..
jalan tmpat lain jerk...

tp sbb pe??
korg nak tau...
sbb nie ha...


















cbe la korg klik bg besar ckit klu xnmpak r kan..
nnt mesti korg paham sbb dia...
pastu nak dipendekkan ctr...
ayah ak suh pg petrosains...
n korg bndgkan la plak bayaran dia...



korg besarkan jugak..
perhatikan perbezaan 2 tempat nie..
ak xnak wat analisis...
kang jadi tesis r plak..haha


n 1 lg..harga tuk ak bukan RM12 tapi RM9.60...
mcm mne ak dpt harga tue??
ak pg kaunter yg ada awek jaga...
ak bg die tenung kad metrik ak...
automatik dia tergoda diskaun...
haha...


jadi kesimpulan ak dpt...
jgn pg zoo negara...
so....

sElaMat TinGGaL zoO neGaRA
 


wELcOmE PeTRoSaINs



















bg ak agak best r msuk dlm tue...
ada byk bnda yg diorg tunjuk...
ak amik ms 3jam kat dlm tue..
tue pon ak xabis round...

so sapa nak teman ak masuk lg??
sila tglkan komen anda..
huhu...

so korg layan je la erk gmbar yg ak smpat snap..
tgk pe ada dlm tue..
mne tau tertarik ke nak msuk pasnie...


 
 bnda yang adik ak suka main sblum masuk...
lagi satu tue...korg tgk brpe pjg la petrosains nie pye perjalanan...
mcm mne nak cukup 3  jam..haisss



1st skali nak masuk..
nama xblg bla...
PERJALANAN SEKILAS MASA
bnda hitam macm apple kene makan ulat je ak rs...=_="
4minit plak tue...
dasar lembap mangkuk tingkat...


 
haha..nie rupa adik aku ble nak jadi
ALBERT EINSTEIN
ada lagi...



yg nie ak agak konpius...
POLY???
watak pe nie erk???


  






























grup era  global properties ( grup tuk perumahan )
knpe kita xjmpe bakat3 nie erk...
haha...


 

 T-REX tue pandai nynyi!!!
3 bahasa plak tue...
mmg binatang dlm petrosains sume pandai3 erk...
 
  

agak muzaffar ms nek angkasa ari tue kan..
mcm nie gak ker???





















rama rama yang sensetif....
tapi pada byg je r...
mesti nak hinggap!!






















naik stimulator heli....
gune video je...tp ak rs mcm terbang betul3 lak!!

        



















bukan adik ak ok!!
ambil feel mcm mne klu kene taufan...
angin dia plg tgi xsilap ak 169.9 kph..
kuat kot...ak da rasa..
agak sukar tuk nafas.... (sib bek xda awek ikut nak suh wat cpr)
        
* ada fakta menarik ttg percutian ak satu hari tue!!tgu....