Pengodeng

selamat datang


Thursday, December 30, 2010

"giveaway 3tahun blog misztrex!"

Contest from misztrex sempena beliau menyambut umur blognya 3 tahun...
Tahniah ya misztrex!!



So..sapa yang berminat nak join klik je banner kat atas nie...
Blog yang menarik hasil penulisan misztrex..
Aku da usha post dia yang lepas...
Macam-macam yang dikongsikan..
dan
Semuanya bergambar..
Menarik gambarnya..
Gambar tue jugak buatkan blog beliau meriah 
dan
Anda pasti tak bosan nak baca sampai habis...

Jadi nak tag 3 makhluk tuhan nie...
Korg join la erk..


Korg jgn wat xtau...
Sebab korg dah diberitahu...
Haha...

Dengar cerita hadiahnya gerenti serba canggih..
Tapi xdiberitahu apa...
Tertanya-tanya...
Adakah ini cik misztrex?


Haha..
Gurau jer..
Kalu betul pon xpe!

Lucky Draw

Ini cerita masih lagi tentang contest...
Yang lain adalah bukan dari blogger..
Tapi dari Pusanika UKM sempena minggu ICT..

Semalam..
Lepas je kelas jam 8.30 pagi tamat jam 9 .00 pagi...
Aku, Arzat, Aqrill dan Faiz menghabiskan masa lepak kat PC Fair di Pusanika..
Arzat la kot yang nak sangat beli hard disk 500g...

Usha punya usha dapat cari satu kedai jual RM 165..
Try gak la mintak kurang...
Tapi bakhil benar apek tue...

Masa sama aku pon tertarik dengan headphone yang berlonggok kat PC Fair tue..
Tapi mahal kot...RM 15...
So..
Bodek lagi apek tue...
Pe kejadah punya bakhil...
Tak nak gak diskaun...
Bukan mintak banyak..
5 hinggit je kot...
Haha...

So dengan kecewa Arzat beli je la hard disk tue...
Masa nak bayar apek tue cakap...
"lu angkat la ini barang...for u only RM 10"

Hurrayyyy...dapat gak...
Hairan dan pelik...
Nak 1 tapi bungkus 2...
Rupenya si Aqrill pon amik kesempatan...
Cisss....


Lawa x??
Mp3 tue hiasan je k...
Saja nak tunjuk aku ada Mp3 Sony tue...~~sepadan kot kaler : Pink~~
da 1 tahun usianya...
Haha

Then dengan pembelian lebih RM 50 keatas...
Dapat main roda impian..

Saya putar Halim

Dengan luck yang aku ada hari tue...
Aku dapat point paling tinggi kot...
Jeles tak korang??
dan
Aku berjaya mendapatkan Screen Cleaning ngan baucer HP RM 5...


Haa...sapa nak baucer tue...
Amik la ak tak nak guna..
Screen Cleaner aku nak...
Mahal tu..
dan..
Bertambah luck nye aku...
Kejap lagi aku nak pergi sana balik..
Untuk menghitung tinggi mana tuah aku..
Nak menang 500 g hard disk...
Jeles ke??
Klu menang kang lagi korg jeles la kan..
Haha..

So...
Disebabkan tuah banyak sangat...
Aku belikan awek aku novel yang dia tak dapat lagi...
Sebab kat Kuantan maybe Pahang kot...
Dah SOLD OUT...

 
So....
Ada yang nak pinjam ker??
Pegi mintak kebenaran kat awek aku..
Peace...

Tahniah Pak Belang






Ni lah yang berlaku beberapa jam sudah...
Malaysia akhiri kemarau 14 tahun piala AFF Suzuki dengan kemenangan ke atas Indonesia 4 - 2...
Tahniah aku ucapkan..
Sudah diagak perkara nie akan berlaku..

"sedap gak Garuda nie"

Ternyata dan jelas yang memang aku tengok Malaysia adalah team bola sepak yang baru..
Lain dari sebelumnya...
Dari corak permainan dan segalanya termasuk usia keseluruhan skuad hanya 23 tahun..
Sebab tu K.Rajagopal aku gelarkan sebagai Arsene Wenger...
Hehe...

Tahniah juga aku ucapkan kepada penjaring terbanyak piala AFF Suzuki
dan juga
Hero kepada skuad Malaysia...
Mr Safee Sali...

Agak-agak kelab EPL nak beli dia tak?
juga kepada penjaga gawang kita...
Mr Khairul Fahmi..~~bolos hanya 3 dari 5 match / save 1 penalti~~

rasa nak suh dia je ganti Fabianski

Anyway aku rasa kecewa jugak...
Sebab tak nampak Julia Perez...
Dia cakap nak pakai seksi..

Tapi nasib baik kameraman malam tadi agak gatal..
Asyik aim awek cun jerk..
Huhu...

    vs    

Agak - agak sapa yang tergado erk??
Haha...

Opsss...
Sebelum terlupa...
Mana awek nak cuba try keeper kita..
Si Khairul Fahmi tue...
Benti la berangan...
Nanti si Elia nie marah /jeles plak...

Nite all...
Salam Kemenangan!

Wednesday, December 29, 2010

'Contest Gambar Menarik 2010!!

 

Perghhh....
Balik dari tengok final AFF Suzuki terus bukak dashboard blog...
Dan aku perasaan contest nie...
Menariknya...
Aku mula mengarang ketika tinggal 15minit lagi dari tarikh tutup contest...
Fuhhh...sempat gak erk..
Haha...

Contest menarik untuk memilih gambar paling menarik yang aku ada untuk tahun 2010 nie...
So...aku pon cari - cari dalam 15 minit nie dan jumpa la gambar ni...
Tadaaaa....

Era Global Propeties

Nie group aku untuk projek perumahan...
dan
Gambar ni diambil lepas pembentangan...
Ni la muka baru lepas cuak...
Haha...

Pada masa ni Era Global Propeties dah untung berjuta - juta
Hasil pengiraan akauntan tak bertauliah kami...=p
dan
Group ni terus dibubarkan selepas final paper...
Sebab
Konon - konon dah untung juta - juta kan..

So...untuk melengkapkan syarat lain...
Aku nak tag kepada tiga sahabat aku....

i) Kama my akauntan
ii) Safiza my leader grup
dan 
iii) Shafiq yang xda kaitan ngan group aku

Jadi untuk memudahkan korg join...
Korg leh terus pergi ke blog Mr AreLiff kita ni...

So Mr AreLiff...
Boleh terima kan penyertaan nie...
Silap-silap penyertaan terakhir...

Akhir kata..
Salam Kemenganan  Untuk Semua

Tuesday, December 28, 2010

"Berapakah umur Zahraa pada 03/02/2011 nanti?...."

Ini lah kerja sebagai seorang student pandai macam aku..=_="
Keje asyik update blog jer...
Terbaru....
Mestilah join contest lagi..hehe...

Sebenarnya tak tau nak letak pe tajuk tuk entry nie...
Sebab empunya contest puan princesseryna kita nie tak letak plak nama tuk contest nie...
Tapi syiook!!!!!
Sebab senang jer...
Just teka umur anak kesayangan dia..
ZAHRAA..
Comel..
Tak caya cube nengok pic anak dia kat sidebar blog aku nih..
Hehe...

Dan sebagai jawapannya...
Aku teka si comel ini akan berumur

1 tahun 11 bulan

amacam betul ke tak iye princesseryna??
kawan-kawan yang lain dipersilakan sangat-sangat untuk join contest nie...
senang sebab tak perlu wat entry khas...

Aku jerk ngada wat...
sebab tak nak bolot hadiah sorang-sorang... macam dapat jerk
kalau nak join klik SINI

Giveaway eqbalzack "SERBA SATU"

~~empunya wajah punye contest~~

 Contest yang menarik pada aku...
SERBA SATU..

Apa yang menarik erk??
Menarik pada aku disebabkan ia berkenaan dengan ---

i) Tarikh tutup contest 1.1.11
ii) Pukul 1.11 pagi
iii) Keputusan keluar pukul 11.11 pagi (macam nak keluar result exam ari tue plak)
iv) Sure la pasal hadiah... RM 111.11

 ~~tersangat sesuai letak kat meja aku yang kosong nie~~

v) Ada 10 hadiah saguhati -> maknanya 10 + 1 = 11 pemenang <-

~~haa...untuk 10 pemenang saguhati~~
vi) Kesemua 11 hadiah merupakan produk  
     ~~psst..mungkin empunya contest nie salah satu orang penting~~

vii) Contest sempena untuk Tahun Baru yang akan tiba tak lama lagi.
viii) Harus Tag 1 orang saja.. Kenapa aku suka??sebab tag ramai - ramai pon bukan nak respond kadang-kadang...so dengan ini aku pon nak tag ZURIATI . Hope join ler sekali yer..^^

Jadi aku pon telah memenuhi syarat syaratnya...
Aku da jadi follower brother Eqbalzack ok.

Ermm...korg jangan merajuk plak...
Ye la..korg pon leh join la sekali...
Nak join korg terus je pergi ke blog Eqbalzack nie...

So aku menyeru korg pon join la benda nie untuk lebih memeriahkannya...
And hope dapat jugak kumpul 111 111 penyertaan kan..=p

Sunday, December 26, 2010

Salah Masa


Opsss....
nie bukan salah masa....
tapi skor untuk final piala AFF Suzuki yang baru habis tadi...
So....
Aku nak ucapkan berjuta - juta
Tahniah Kepada Harimau Malaya yang menang selesa ke atas Garuda dengan skor 3 - 0...
So....
29 bulan nie boleh la Harimau Malaya kita terbang ke Stadium Gelora Bung Karno naik Garuda dengan selesa..hehe

ok ok ok..
balik semula ke topik asal...
SALAH MASA...

erk...boleh ke salah kan masa???
haha...
sebenarnya yang salah aku dan si shafiq nie ha...
sapa suruh korg kuar nak marathon wayang ari sabtu lepas..
macam tak tau je ari tue cuti umum...
Kristmas....
padan muka korg...haha...
nak jadikan cerita...
sebab yang ak xpuas hati sangat..
kuar naik moto g area Bukit Bintang..
konon-konon elak jem ngan susah cari parking...
tapi ngan jem hampir-hampir sangkut gak..
n parking utk moto xda!!!

WTF.....Woooo..Tak Fercaya ker...
huhu...
park untuk moto dah penuh....
mau dekat 15 minit cari parking..
n nasib baik terserempak dengan satu kapel yang nak balik...
masa tue la baru benti memaki hamun..huhu...

da dapat parking terus dengan rancangan asal...
ya...
marathon wayang...
tapi....
FULL...
ala-ala cari parking tadi...
bangang sungguh..
Times Square dengan Pavilion...
semua FULL!!!
bagi hilang tension xdapat tgk...
kitorg pon amik la gambar moto dalam citer TRON...


Tapi aku tengok gambar tue xlawa r macam tue je...
Korang perasan gak kan...
Aku rasa ada sedikit penambahan baru lawa..


Amacam...
Baru mengancam patung Tron tue kan..
haha...

So..da puas hati sikit...
Sikit je la...
Bagi nak FULL kan balik kepuasan...
Aku ajak Shafiq pegi Romp kat Sungai Wang..

Ya...dan YES!!!!
aku telah shopping 2 seluar jeans....
haha...
Nak tengok??


Lawa x??
Jangan jeles k...
Klu nak ajak je aku..
Untuk teman jer..
korg kan banyak duit...
PTPTN da masukkan..
haha..

k la...kepuasan aku da FULL...
so nak tido..
cau cin cau..

Saturday, December 25, 2010

Kristmas ~~hohoho~~

Kepada kawan-kawan, yang sudi singgah dan baca blog aku dan xlupe juga follower aku yang sume yang menyambut perayaan kristmas... aku ucapkan selamat menyambut hari Natal... Kau orang gantung tak stokin kat pokok tue?? glove ker...
Haaa...cakap pasal glove nak pinjam boleh x?? ye la..dari gantung kat pokok tue bukan ada orang nak bagi hadiah pon..haha.. baik bagi aku pinjam tuk main ice skating ahad depan..huhu...

ok la...sebenarnya xda benda pon nak citer...dan niat sebenar aku tulis entry nie untuk berkongsi sesuatu kepada mereka yang beragam islam...
aku nak cerita panjang pon aku nie bukan pandai sangat...jadi korg baca sendiri je la erk...

 

sebenarnya benda nie sama je dengan kes lain kan...macam bertudung sume tue....
senang citer...
TAK BOLEH TIRU APA AGAMA LAIN PAKAI / CARA PEMAKAIAN DIORG...
so...korg da besar panjang...
Oppsss...
dan juga besar pendek...
Ehhh...
kecik pendek pon ada kan..
Haha...
pe3 je la...
LU PK LA SENDIRI....

Friday, December 24, 2010

Kenapa Saya Suka Oh! Media Network

Oh Tidak!
1st contest yang aku join...
Contest ini aku join terus setelah terbaca Oh! Media kat facebook yang telah aku LIKE!!!
So...kalau nak join dan menang contest ni (harap-haraplah...) aku kena ikut syarat-syarat dia...
5 sebab aku gemar buka page/blog Oh! Media dan seangkatannya disebabkan :-

i) banyak informasi yang aku leh dapatkan samaada tentang hal ehwal dunia atau akhirat yang aku dah tau, aku dah lupa ataupun ak baru tahu..
ii) boleh bertukar-tukar pendapatan dengan ahli seramai 232 284 orang (buat masa ini) tentang topik yang di postkan.
iii) banyak benda pelik yang aku tak tahu boleh diperolehi di Oh! Media dan gang-gang Oh! Media .
iv) kadang-kala Oh! Media mengimbau kembali kenangan lama aku!! Contoh terbaru permainan video yang guna TAPE!!
v) sebagai blogger baru... aku mengambil kesempatan belajar daripada Oh! Media dan gang serta follower yang lain bagaimana nak tulis blog...(walaupun masih tak berapa best lagi..hehe)

sebenarnya banyak lagi yang ak dapat dari Oh! Media and the gang tapi syarat nak 5 je kan..hehe..(ayat nak lepas diri)
So...untuk penuhi syarat lain aku jugak kena sediakan link terus ke fanpage Oh! Media .
Jadi korg semua boleh terus klik benda yang berkelip dalam entry ni...senang kan??
Kat situ korg leh jugak tengok tentang contest ni..

So pada kawan-kawan lain jom lah join contest ni...
Tak rugi sebab sume yang join dapat juga hadiahnya..